Reseberättelse från MA-Run i Venlo 2016

Vår medlem Claes bjuder på lite reseberättelse från en resa till Venlo, Holland. Läs och längta till sommarens träffar! =)

MA Run är som ett Jumbo Run, fast holländarna har valt att kalla det för något annat. Om du är mer nyfiken på träffen, och inte räds läsning på utrikiska, så kan du kika lite på deras hemsida.

I sidovagn till Venlo på 30-års kalas

Redan förra året när Willy och Andrea hade kommit hem från denna träff så pratade Willy om den hela tiden hur välplanerad och väl genomförd den var. Så jag bestämde mig för att 2016 när det var 30 år så skulle jag dit. Nu blev det så att ingen hundvakt var tillgänglig så jag fick chansen och tog Andreas plats.

Vi skulle träffas hos Willy på onsdag eftermiddag gänget ner till Trelleborg. Jag anlände först och efter några timmar kom Åke, Skrotis och Lena. Efter en kopp och gott snack gjorde vi oss klara och körde mot Trelleborg färjeläge där vi skulle möta upp Frank, Anders, Pia och Patrik. Färjan gick inte förrän 24.00 så det fanns mycket dötid vi hade tur med vädret någon tröst. Vi blev insläppta i första fållan följ blå pil stopp. Då anlände Pia o Patrik klassen var samlad.

Nästa anhalt var båten men först skulle den tömmas på lastbilar man trodde först att dom körde runt och kom ut igen så många var dom. Äntligen ombord upp till hytten ombyte en öl gå i säng. Vaknade upp i Travemünde. Efter en god frukost ner på bildäck och iväg.

Det var bestämt att Frank skulle ta täten vilket han skötte mycke bra. Det var morgontrafik ibland stopp och så en liten bit framåt alla höll ihop. Efter lite fikastopp och tankningar var vi i Venlo. Där kom vi från varandra angående träffplatsens läge. Men slutet gott. Efter att ha satt upp tältet en liten rundvandring på området, som bestod av ett jättetält i mitten av lägret där serverade man frukost, öl och underhållning.

Efter en god natts sömn var vi utvilade och glada. Vi bestämde en lugn dag endast ett besök på MC-Firman i byn. På eftermiddagen anlände en kompis till Frank i en Citroen skåpvagn ombyggt till husbil. En mycket go gubbe som flöt in i gänget. På kvällen blev det öl och småtrevligt.

På lördag förmiddag var det uppställning av motorcyklarna i parken de satt nummer vid kanten av gångarna så att dom åkande kunde hitta sin vagn. Efter tre kanonskott med 5 min mellanrum, så bar det iväg med ca. 230 stycken sidovagnar. All trafik i mötande fil var avstängt, poliser, arrangörer körde före. När vi körde genom byarna så var allt folk ute på gatorna och vinkade och hejade. Det var musik i varje by antingen levande eller anläggning.

Vi hade tur med vädret. Det var en upplevelse med ståpäls. Efter ett par mils körning genom detta glada folkhav var det lunchpaus i en lagerlokal i ca. 1 tim. När det började närma sig slutet av rasten kom polismotorcyklar, piketbilar med blåljus och sirenerna på. Sedan bar det iväg till träffplatsen.

Lena och jag gick runt och kollade motorcyklarna och lade ut inbjudningar till vårt Jumbo-Run 2017.

På kvällen var det fest, öl och mat och mycket musik tjo och tjim. Travolta Willy var uppe hela kvällen och svängde sina lurviga ben till allas glädje. Mycket trevligt.

Söndag förmiddag åkte Frank och Anders till Travemünde där dom tog nattfärjan till Trelleborg. Vi andra körde på eftermiddagen halva sträckan till Puttgården och tog in på Röhrs Gasthof för natten. Efter en dusch och lättare klädsel gick vi ner i baren och tog en öl, och väntade på dom andra. Vi beställde in en Wienerschnitzel, mycket god och vällagad. En liten promenad och sedan väntade John Blund.

Vi var uppe tidigt och åt frukost. Patrik, Pia, Åke, Skrotis och Lena vinkade av oss, dom skulle stanna i Danmark en natt. Vi kom hem på eftermiddagen efter en trevlig och rolig träff. Perfekt arrangerad och väl genomförd.

Jag vill tacka alla goa vänner för en mysig helg.

Puss o kram

Claes

 

Bilder från MA Run Venlo:

MA-Run Venlo, Holland

 

 

 

 

 

Filmklipp från MA Run Venlo:

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.