Jumbo Run 2016 – 20 augusti i Nybro

Internationella Jumbo Run i Sverige arrangerades i år för 42a gången, och denna gång i Nybro. Inför evenemanget samlades sidvagnsåkare med familjer utanför Åkrahällskolans idrottshall, där vi fick lov att ställa upp våra tält för helgen. Arrangör för årets evenemang var Svenska Sidvagnsklubben SVEA i samarbete med FUB Kalmar län. Ett flertal andra organisationer hjälpte på olika sätt till, framför allt Nybro kommun, Lions Club Nybro, Ica Kvantum Nybro och Ica Maxi Kalmar.

Totalt 58 ekipage var med och körde rundan, till glädje för de ca 60 passagerare som åkte med i våra vagnar. Sidvagnarna kom såklart främst från Sverige, men det dök också upp såväl danska, norska och tyska ekipage. Det kom också några som tidigare aldrig hade varit med på Jumbo Run i Sverige. Det är roligt att se att vi blir fler!

Sidvagnarna ställdes i vanlig ordning upp vid 10-tiden i direkt anslutning till campingen. Våra passagerare fick därefter själva välja ut vilket ekipage de ville åka med. Eftersom vi tidigare aldrig varit i Nybro förut så var det här något nytt för de allra flesta av våra passagerare. Så småningom hade alla som ville åka hittat ett lämpligt ekipage, och vi 11-tiden började vi rulla iväg från Åkrahäll. Tack vare hjälp från MCV Sydost, som ställde upp med trafikvakter, kunde vi köra i kortege utan att bli avbrutna av annan trafik.

Till en början gick rundan genom Nybro centrum, där glada Nybroare vinkade till oss längs Storgatan. Vår färd gick sedan söderut på fina små skogsvägar till Svalehult och Lillaverke, därefter mot Långaström och så småningom till Sankt Sigfrid. Där åt vi en alldeles utmärkt lunch tillsammans i församlingshemmet, och i samband med lunchen fick alla deltagare varsin T-shirt och en pin som minnesgåvor. Via Gårdsryd, Börseryd och Persmåla körde vi sedan tillbaks till campingen. En lagom lång runda på mycket fina vägar. Väl tillbaks vid Åkrahäll bjöds det på musikunderhållning och grillad korv.

Vi vill rikta ett särskilt tack till John Jensen på Nybro kommun och MCV Sydost, Frank Nyström i Svenska Sidvagnsklubben SVEA samt till Nils-Erik Karlsson på FUB Kalmar län för den enorma insats dessa tre har gjort för årets Jumbo Run.

Patrik Karlsson
Jumbo Run-samordnare, Svenska Sidvagnsklubben SVEA

Under Jumbot togs det flera bilder och flera personer filmade. I skrivande stund finns ett album upplagt här på hemsidan med foton tagna av Tommy Ivarsson (se nedan), och på vår Youtube-kanal finns ett filmklipp på kortegen när vi kör genom Nybro centrum, filmat av Gunné Johansson (se nedan).

Jumbo Run 2016
Nybro

 

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.