Reseberättelse från Jumbo Run i Soltau, 2015

Ute är det än så länge vinter och kallt, men dagarna blir längre och längre, ljusare och ljusare. I väntan på att våren ska komma igång på riktigt så kommer här lite reseberättelser från 2015, som kanske kan inspirera till att planera den kommande säsongens resor. Först ut är en reseberättelse från när Willy och Andrea besökte ett tyskt Jumbo Run. Inom kort kommer minst en reseberättelse till!
/ Webbmaster

Jumbo Run Soltau

Två veckor efter pingst var det Jumbo Run i Soltau, Tyskland. Ett fint ställe, man tältar på fotbollsplanen och har tillgång till toaletter, dusch och simhall.

Vi packade sidovagnen med bord, stolar, kök och annan lyx man bara kan drömma om med solocykel. Så körde vi på mindre vägar genom Danmark till Rødby. Båten till Puttgarden, sedan vidare till Heiligenhafen och stopp på Aldi. Tanten behövde köpa tobak och annat smått och gott. Vidare mot Lübeck och på småvägar förbi Hamburg och Lüneburg till Soltau.

Fredag kväll 30 grader varmt, för mycket. Sätter upp tältet och sedan är en kall öl välförtjänt och sååå gott. Vi går runt och hälsar på folk, mycket småprat och några öl till. De handikappade går redan runt och letar upp vagnar och folk de vill åka med nästa morgon. Dem flesta sökte efter samma folk som de åkte med året innan.

Kl. 7 på lördagsmorgon kom Edgar, han hade varit på en annan träff till sent på fredagskvällen och åkte direkt därifrån för att vara med. Vid 10-tiden var det uppställning av sidovagnarna och sedan skulle det köras i mindre grupper på väl skyltade vägar ca 10 mil med kafferast efter halva sträckan. Tillbaka på stället var det dukat till lunch, en god soppa, frukt och kaffe med kaffebröd efter.

Före touren hade de handikappade fått ett frågeformulär, först skulle de hitta speciella symboltavlor längs vägen och räknar antal och sedan tillbaka på stället var det några frågor om stället och allmänt som skulle svaras på. Samarbetet mellan alla som fanns på plats var god.

På kvällen var det grillat och prisutdelning och alla fick välja en grej från ett stort presentbord. Mycket snack och allsång vid elden avslutade kvällen.

På söndag morgon en tidigt frukost, sen packade vi ihop alla grejerna och begav oss hemåt. En lyckad träff i trevligt sällskap, väl värt ett besök.

Willy och Andrea

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.