Jumbo Run 2015 – 8 augusti i Lidköping

Sveriges Internationella Jumbo Run 2015 gick av stapeln den 8 augusti i Lidköping. Utgångspunkten var Filsbäcks camping, precis som tidigare gånger som vi kört i Lidköping. 60 sidvagnsekipage körde rundan med våra funktionshindrade passagerare. Arrangör för årets evenemang var Svenska Sidvagnsklubben SVEA i samarbete med FUB Lidköping.

Årets Jumbo run bjöd på ovanligt många sidvagnsekipage och i Sidvagnsklubben hoppas vi på att det kanske är en uppåtgående trend. De ca 60 sidvagnsekipagen campade på Filsbäck under helgen och hade en trevlig helg tillsammans med nya och gamla vänner i varierande åldrar, allt från små barn och uppåt.

Sidvagnsekipagen ställdes upp i en lång rad vid 10-tiden och våra passagerare fick själva välja ut vilket ekipage de ville åka med. Några letade rätt på samma sidvagn som de åkte med förra gången vi var i Lidköping för 6 år sedan, medan andra hellre ville prova en nya vagn – och åter andra aldrig åkt sidvagn förr. Klockan 11 började vi köra iväg i kortege med hjälp av trafikvakter från Tolsjö Riders. 60 sidvagnsekipage i en sammanhängande rad är en mäktig syn! Vi körde i lagom hastighet på främst små vackra vägar och vi fick se en hel del sevärdheter på Västgötaslätten nedanför Kinnekulle. Vi passerade bland annat Huseby kyrka, Mariedals slott, Hangelösa kyrka och Mariedalsån.

Vid Kleva-Sils församlingshem blev det lunchpaus där det bjöds på lasagne till alla, såväl sidvagnsförare, familjer, passagerare och assistenter. Efter pausen körde vi en lite annan väg tillbaks till Filsbäck, där alla bjöds på en T-shirt med årets logo samt fika. Lite senare bjöds det också på korv med bröd, och våra passagerare bjöd på underhållning.

Det blev en fin och minnesvärd dag med många leenden och glada vinkningar till och från omgivningen. Vi som kör Jumbo Run vet hur härligt det är att få vara med och sprida den här glädjen och vi hoppas verkligen att antalet sidvagnsförare ökar framöver, så att vi kan få ge det här till ännu fler glada passagerare.

Patrik Karlsson
Jumbo Run-samordnare
Svenska Sidvagnsklubben SVEA

Under Jumbot togs såklart ett flertal bilder, och även några filmklipp. De bilder som skickas in till Sidvagnsklubben läggs upp i vårt bildgalleri, och du hittar en direkt-länk till rätt fotoalbum genom länken nedan. Intill det hittar du också ett filmklipp av årets kortege som spelades in av Kerstin Nilsson.

Jumbo Run 2015 Lidköping

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.