Jumbo Run 2013 – 10 augusti i Virserum

Sveriges Internationella Jumbo Run kördes i år för 39:e gången

I år var Virserum samlingsplatsen för Jumbo Run. De 48 sidvagnsekipagen ställde upp och skjutsade utvecklingsstörda och handikappade barn och ungdomar. Arrangör var Svenska Sidvagnsklubben-SVEA i samarbete med FUB Hultsfred-Vimmerby.

Sidvagnsekipagen kom med sina familjer, totalt ca 100 personer, och campade under helgen på Virserum MC-klubbs camping. Alla deltagande sidvagnsförare med familjer bjöds på välkomstfika på fredagkvällen.

Ett 50-tal passagerare kom med föräldrar och/eller assistenter på lördag morgon och fick välja sitt ekipage. I konvoj åkte vi till Målilla Hembygdspark med hjälp av ett antal solo-MC förare som trafikdirigerare. Allt flöt mycket bra. I hembygdsparken bjöds alla deltagare på fika och underhållning. Vädret visade sin vackra sida denna dag.

Efter turen på ca 6 mil bjöds alla deltagare på lunch i form av hamburgare och korv samt dryck. Totalt utspisades ca 200 personer. Det bjöds också på underhållning på stora scenen. Samtliga sidvagnsförare och passagerare fick var sin T-shirt och klisterdekal, med årets emblem, som minne för dagen.

Många glada positiva personer lämnade oss denna underbara dag i augusti. Sent skall den glömmas av våra passagerare, som uppskattar att få åka.

Dagen/helgen var åter en fullträff enligt alla deltagare. Vi som körde sidvagnsekipagen fick glädja ett 50-tal utvecklingsstörda/handikappade barn och ungdomar samt deras föräldrar och assistenter. Som vanligt fick vi en otrolig glädje tillbaka av alla dessa glada vänliga människor som vi inte glömmer i första taget.

Ingvar Nilsson
Jumbo Run samordnare
Svenska Sidvagnsklubben-SVEA

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.