Jumbo Run 2001 – 4 augusti i Osby-Hässleholm

Svenska Sidvagnsklubben (SSK) har för 27:e året genomfört ett uppskattat Jumbo Run i Göingebygden, med förläggningsplats på Osby Camping. Medarrangörer var Kultur och Fritid, Handikappomsorgen, i Hässleholms kommun. Från Sverige och Tyskland kom ca 200 personer (förarna och deras familjer) på 65 sidvagnsekipage. Vid ankomst till Osby bjöds alla på välkomstfika, kaffe och smörgås. Information delades ut och alla förare fick en T-shirt med årets emblem som minnesgåva.

Lördag morgon kl 09.30 kom ca 65 förväntansfulla passagerare till campingen. Många föräldrar, syskon och vårdare var med för att hjälpa till och ta del av dagens glädje. Efter att alla valt ut just ”sitt” ekipage var spänningen stor när kortegen kl 11.00 körde en tur genom Osby eskorterade av polis. Färden gick söderut på fantastiskt fina vägar via Hästveda, Farstorp och Vankiva till Hässleholm. Efter en rundtur i Hässleholm körde kortegen ut till Tykarpsgrottan i Ignaberga där alla bjöds på lunch bestående av köttbullar, mos och läsk. Under uppehållet underhöll musikerna Jakob och Johan med Country Musik till publikens förtjusning. MC-förarna bjöds på en guidad tur i Tykarpsgrottan.

Mätta och nöjda körde ekipagen i grupper om 15 ut på Rv 23 till Hästveda där återsamling skedde. Sedan kördes det i kortege tillbaka till campingen i Osby. Vid återkomst fick alla passagerare för dagen en Jumbo Run T-shirt som minne. Strax var också grillen tänd och alla deltagare under dagen bjöds på korv och bröd nere vid den vackra Osbysjön. Där drog också tre musikanter upp till dans denna underbara lördag. En fin avslutning för alla. Men även en trevlig dag har sitt slut. Tack och avskedsföreställningen vidtog. Det delades ut tack och fina ord. Ett underbart Jumbo Run med många minnen och stor glädje för både dagens passagerare och sidvagnsåkare hade nått sitt slut.

This entry was posted in Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.