Jumbo Run 2000 – 5 augusti i Västervik

Årtusendets första Jumbo Run genomfördes av Svenska Sidvagnsklubben (SSK) och Föreningen För Utvecklingsstörda Barn Ungdomar och Vuxna (FUB) i Västervik. Camping och förläggning var på Lysingsbadet i Västervik. Från Sverige, Norge och Tyskland kom ca 200 personer (förarna och deras familjer) på 60 talet sidvagnsekipage. Vid fredagens ankomst till Västervik bjöds alla på välkomstfika, kaffe och smörgås. Ett antal passagerare från FUB kom för att se ut sitt ekipage inför lördagen.

Lördag morgon kl 09.30 kom 80-talet förväntansfulla passagerare från FUB föreningarna i Västervik, Vimmerby och Hultsfred. Många föräldrar, syskon och vårdare var med för att hjälpa till och ta del av dagens glädje. Alla förare och passagerare för dagen fick var sin t-shirt med årets emblem som minnesgåva. Efter att alla valt ut just ”sitt” ekipage var spänningen stor när kortegen kl 11.00 körde runt på campingen och in mot Västervik. Efter en rundtur i centrala Västervik körde kortegen norrut till Gammleby Naturbruks Gymnasium, Valstadskolan, där alla bjöds på lunch bestående av köttbullar och mos. Som dessert serverades glass och kaffe. Efter måltiden guidades alla runt av elever från gymnasiet för att titta på de djur och den natur som eleverna skötte.

Glada och nöjda körde kortegen på slingrande fina vägar i skärgården tillbaka till campingen i Västervik. En grupp underhöll oss med sång och musik. Middagen, bestående av kassler och potatissallad, serverades på dansbanan. Där vidtog sedermera sång, musik och möjlighet till dans. Sedan var det dags för tack och avsked och dagens passagerare åkte hem. Campande sidvagnsåkare drog sig till campingen.

Ytterligare ett välarrangerat Jumbo Run med många minnen och stor glädje för både FUB-are och sidvagnsåkare hade nått sitt slut. Som vanligt ett mycket uppskattat arrangemang.

This entry was posted in Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.