Jumbo Run 1999 – 7 augusti i Bankeryd/Jönköping

25-års jubilerande och årtusendets sista Jumbo Run har genomförts av Svenska Sidvagnsklubben (SSK) på Camp VMCK i Bankeryd/Jönköping. Medarrangörer var Föreningen För Utvecklingsstörda Barn Ungdomar och Vuxna (FUB) i Jönköping. Från Sverige, Norge och Tyskland kom på fredagen ca 250 personer (förarna och deras familjer) på ca 80 sidvagnsekipage. Ett antal passagerare från FUB kom för att se ut sitt ekipage inför lördagen. Lördag morgon kl 09.30 började sidvagnarna fyllas av förväntansfulla passagerare från FUB m.fl. Många föräldrar, syskon och vårdare var med för att hjälpa till och ta del av dagens glädje. Alla passagerare för dagen fick var sin t-shirt med årets emblem som minnesgåva.

Jumbo Run hedrades av 2 gäster från Stiftelsen Sven Jerrings Fond (Jerringfonden). Docent Göran Aurelius och Stiftelsens ordförande Fru Barbro Jerring deltog båda under hela dagen och åkte med i var sin sidvagn. Efter att alla valt ut just ”sitt” ekipage var spänningen stor när kortegen kl 11.00 körde ut från Bankeryd och in mot Jönköping. Efter en rundtur i Jönköping på avstängda gågator körde kortegen ut till Huskvarna och via motorvägen in till centrala Jönköping där alla bjöds på lunch bestående av pannbiff med potatis samt spagetti med köttfärssås till barnen.

Efter lunch var det dags att via Västerleden och Sanseryd komma tillbaka till Bankeryd där det vankades kaffe med dopp samt saft till barnen. Det underhölls med musik och sång från scenen. Senare på kvällen serverades det korv och mos till alla deltagare som var kvar. Både fredag och lördag kväll underhölls det med live musik från scenen.

Ytterligare ett välarrangerat Jumbo Run med många minnen och stor glädje för både FUB-are och sidvagnsåkare hade nått sitt slut.

This entry was posted in Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.