Jumbo Run 1998 – 8 augusti på Tjörn

För 24:e året har Svenska Sidvagnsklubben (SSK) genomfört ett uppskattat Jumbo Run. För första gången kördes det i Sveriges västra skärgård med förläggningsplats på Tjörn. Medarrangörer var Föreningen För Utvecklingsstörda Barn Ungdomar och Vuxna (FUB) i Stenungsund, Kungälv, Tjörn och Orust. Från 4 nationer, Sverige, Norge, Finland och Tyskland kom ca 300 personer (förarna och deras familjer) på 103 sidvagnsekipage. Vid ankomst till Tjörn bjöds alla på välkomstfika, kaffe och smörgås. Minnesgåva och information delades ut. Ett antal passagerare från FUB kom för att se ut sitt ekipage inför lördagen.

Lördag morgon kl 09.30 var campingen under Tjörnbron fylld av 135 förväntansfulla passagerare från FUB föreningarna. Många föräldrar, syskon och vårdare var med för att hjälpa till och ta del av dagens glädje. Alla passagerare för dagen fick var sin t-shirt med årets emblem som minnesgåva. Efter att alla valt ut just ”sitt” ekipage var spänningen stor när kortegen kl 10.30 körde ut över Tjörnbron in mot Stenungsund. Efter en rundtur i Stenungsund körde kortegen åter ut på Tjörn, passerade Rönnäng och ut till hamnen i Skärhamn där alla bjöds på lunch bestående av baguette och läsk. Under tiden underhöll gruppen 3 ½, med Irländsk stil, till publikens förtjusning.

Mätta och nöjda körde kortegen via Kållekärr och Varekil till Ellös Folkets Park för ett fikastopp bestående av kaffe eller saft och kakor. En grupp utvecklings-störda från Uddevalla, Svempas Orkester, underhöll oss med sång och musik. Efter kaffet var det dags att via Hällevikstrand och Sundsby ta sig till Häggvallsskolan i Höviksnäs där regnet infann sig för första gången denna underbara lördag. Middagen, bestående av skinka och potatissallad, serverades i skolans matsal. Sedan var det fri körning tillbaka till en blöt regnig campingplats.

Tack och avskedsföreställningen vidtog. Det delades ut blommor och fina ord. Ett välarrangerat Jumbo Run med många minnen och stor glädje för både FUB-are och sidvagnsåkare hade nått sitt slut. På kvällen bjöd dansbandet Date (fd Släktingarna) upp till dans på camping-platsens fina dansbana. I strilande regn dansades det på sina håll med paraply.

This entry was posted in Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.