Jumbo Run 1997 – 2 augusti i Näshulta/Eskilstuna

Sveriges 23:e Jumbo Run har arrangerats i Näshulta/Eskilstuna av Svenska Sidvagnsklubben (SSK). Medarrangör var Föreningen För Utvecklingsstörda Barn Ungdomar och Vuxna (FUB) i Eskilstuna.  Ca 80 sidvagnsekipage från 6 nationer, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland och Irland deltog i helgens evenemang. Ca 300 personer, förarna och deras familjer, campade vid Näshultagården, 20 km söder om Eskilstuna. Vid ankomst bjöds alla på kaffe och smörgås. Varje sidvagnsförare fick glasunderlägg och en T-shirt, båda med årets emblem, som minnesgåva. Lördag och söndag morgon bjöds det på bröd, smör, pålägg och nybryggt kaffe som uppskattades av de campande.

Alla 80 sidvagnsekipagen ställdes upp framför entrén till Näshultagården kl 10.00 på lördagen. Det strömmade till ett 100-tal barn ungdomar och vuxna från olika gruppboende och från FUB föreningarna i Eskilstuna, Katrineholm, Strängnäs och Kungsör. Många hade med sig vårdare, föräldrar eller syskon. Det var dax att välja ”sitt” sidvagnsekipage för dagen. Alla passagerare fick var sin T-shirt med årets emblem som minne.

Kl 11.00 var det dax att köra iväg i kortege mot Eskilstuna. Väl framme på Årbyskolan välkomsttalade kommunalrådet Jonny Lundgren. Därefter bjöds alla, ca 500 personer, på korv med mos och dricka. Som dessert bjöds det glasspinnar.

Efter lunchuppehållet rullade konvojen vidare mot Hammarby, Torshälla och via Borsökna tillbaka till Näshultagården. Under färden blev det ett stopp i Hällby skola där det bjöds på kaffe, saft och kakor. Ett åskoväder drog också in över deltagarna som fick dra på sig regnkläder. Annars var dagen solig och varm.

På kvällen bjöds det på skinka och potatissallad samt dryck för alla personer som deltagit under dagen. Vidare blev det prisutdelning för div aktiviteter. Tjörn tar över för att arrangera Jumbo Run 8 augusti 1998. Därefter spelades det upp till dans av Wickys orkester.

Helgen hade både givit och spridit glädje för många.

This entry was posted in Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.