Jumbo Run 2002 – 17 augusti i Tylebäck/Tylösand

Sveriges Internationella Jumbo Run kördes i år för 28:e gången. I år var Tylebäck/Tylösand utanför Halmstad samlingsplats. 65 sidvagnsekipage ställde upp och skjutsade närmre 100 utvecklings-störda från FUB-Halmstad. Medarrangör var Sidvagnsentusiasterna SVEA och SMC-Halland. De 65 sidvagnsekipagen kom med sina familjer, ca 180 personer, för att campa under helgen i Tylebäck. De ca 100 utvecklingsstörda kom med föräldrar och/eller vårdare. Totalt ca 300 personer. Vädret var strålande denna minnesvärda helg. Alla deltagande sidvagnsförare med familjer bjöds på välkomstfika fredag och lördag.

Jumbo Run var i år annorlunda upplagt. Vi åt först lunch innan passagerarna fick välja på att åka lång eller kort tur, 45 eller 10 km. Några åkte flera turer. Med polis-MC och polisbilar som eskort och med ett antal förare till solo-MC som trafikdirigerare förflöt allt mycket bra. Halland visade upp sin vackra sida denna dag precis som tidigare under sommaren. Som vanligt uppskattat att få åka och även att få dela med sig av glädjen.

Efter hemkomsten bjöds passagerarna på korv med bröd. Sidvagnsförarna delade med sig av tidigare evenemang. Några passagerare hade varit med på tidigare Jumbo Run i Halmstad, kanske främst de sk Mini Jumbo som körs varje år. Samtliga sidvagnsförare och dagens passagerare fick en T-shirt, med årets emblem, som minne för dagen. Anhöriga till sidvagnsförare samt de föräldrar och vårdare som inte åkte med tillbringade tiden tillsammans på campingen. Alla deltagande sidvagnsfamiljer bjöds på korv och bröd vid lägerelden på kvällen.

Många glada positiva personer lämnade oss den underbara dagen i augusti. Sent skall den glömmas av våra passagerare. Vi som körde motorcyklarna fick som vanligt en otrolig glädje tillbaka bara genom alla dessa glada vänliga människor som vi inte glömmer i första taget. Dagen/helgen var en fullträff enl alla deltagare och vi fick glädja ett 100-tal utvecklingsstörda barn och ungdomar samt deras föräldrar och vårdare.

This entry was posted in Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.