Jumbo Run 1996 – 3 augusti i Skara

Svenska Sidvagnsklubben (SSK) har genomfört Sveriges 22:a Jumbo Run i Skara. Medarrangör var Föreningen För Utvecklingsstörda Barn Ungdomar och Vuxna (FUB) i Skaraborg med lokalföreningar. 110 sidvagnsekipage från 4 nationer, Sverige, Norge, Finland och Tyskland, deltog i helgens evenemang. Ca 350 personer, förarna och deras familjer, campade fritt på Skara Sommarlands camping. Vid ankomst bjöds alla på kaffe och smörgås. Varje ekipage fick en keramikmugg med årets emblem. Från torsdag till lördag kväll var grillen tänd och det bjöds på korv och bröd till hungriga.

Fredag, lördag och söndag morgon bjöds det på bröd, smör, pålägg och nybryggt kaffe som uppskattades av de campande. För övrigt stod kaffepannan på hela helgen, bara att hämta.

Lördag morgon kl 09.00 ställdes alla 110 sidvagnsekipagen upp framför entrén till Sommarland. Det strömmade till barn ungdomar och vuxna från gruppboende och de olika FUB föreningarna, ofta med vårdare, föräldrar eller syskon. Det var många spännande ögon som möttes när lördagens passagerare skulle välja ”sitt” ekipage. Kl 10.00 var det dax att köra iväg mot Lerdala, Varnhem och genom Axvall in till Skara. MC poliser först med solomotorcyklister som hjälp med trafiken. I Skara bjöds alla, ca 650 personer, på korv med bröd och dricka. Alla passagerare med funktionshinder fick var sin t-shirt med årets emblem.

Mätta och nöjda körde konvojen vidare till Hangelösa via Mariedals slott och till Lundsbrunn där det bjöds på fika i form av kaffe, saft och kakor. Dragning förättades på lotter som alla förare och dagens passagerare fått vid lunchen. Efter kaffet var det dax att via Skåningsåsaka komma tillbaka till Sommarland. Där defilerade alla 110 ekipagen genom Sommarland för att slutligen ställa upp igen framför entrén. Utflykten var till ända.

På kvällen bjöds det på spagetti och köttfärssås samt dryck för alla personer som deltagit under dagen. Därefter framförde Mimgruppen X-Best från Växjö, bestående av 12 utvecklingsstörda, ett bejublat framträdande. Tack och avskedsföreställningen vidtog. Det delades ut fina ord och blommor. Helgen hade både givit och spridit glädje för många. Detta efter ett av de bäst arrangerade Jumbo Run.

This entry was posted in Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.