Jumbo Run 1995 – 5 augusti i Årjäng

Årets Jumbo Run har körts i Årjäng, Värmland. Det var den 21:a upplagan av detta numera så populära arrangemang. Årets medarrangörer var FUB Årjäng och FUB Värmland.
Närmre 100 sidvagnsekipage från 5 nationer deltog, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och för första gången kom deltagare från Irland. Förarna och deras familjer, ca 300 personer, kom för att campa en helg vid Hämnäs Bygdegård strax väster om Årjäng. Under fredagen, som var den stora ankomstdagen för sidvagnsekipagen, bjöds alla deltagare på soppa, smörgås och kaffe. Förarna fick minnesgåvor i form av tavla och minnessten.

På lördagen kom ca 125 utvecklingsstörda från hela Värmland, med anhöriga eller vårdare, för att få en åktur i sidvagnarna. I det strålande fina vädret var det inga problem att finna glada positiva människor, både bland förare och deras tillfälliga passagerare, när konvojen drog iväg via Vännack mot Årjängs centrum. Efter konvojen körde bussar med plats för ca 150 anhöriga till både förare och passagerare. Konvojen eskorterdes som vanligt av solomotorcyklar som hjälpte till med trafikdirigeringen.

Väl framme i Årjäng, en sträcka på ca 30 km, parkerades alla ekipage på Silbodalskola och de ca 500 personerna som deltog bjöds på lunch i form av korv, mos och saft. Efter maten fick alla FUB-passagerarna minnesgåvor, T-shirt, diplom och pussel. Cittragruppen bjöd på underhållning i skolans aula. Färden gick vidare via E18 och Leverhögen till Sundstabyns Missionshus där det blev kaffeservering och underhållning.

Sista sträckan tillbaka till Hämnäs var via två valfria pilade banor på ca 30 km. Tillbaka på träffplatsen bjöds alla deltagare på middag bestående av chili con carne, ris och dricka. Underhållningen stod Jimmi ”Solo” Olsson för innan Lill-Ingmars spelade upp till dans.

Ännu ett välordnat Jumbo Run med många nya vänner, glada miner och minnen för livet.

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.