Jumbo Run 2012 – 25 augusti i Halmstad

Årets jumbo-krönika är äntligen här!

”Traditionsenligt kördes Sveriges Jumbo Run i augusti. Alla sidvagnsförare med familjer samlades under fredagen med sedvanlig inkvartering i sina tält. Den lokala MC klubben i Halmstad, MC Riders, hade gjort i ordning partytält med bänkar och bord. Efter att alla intagit sin välkomstfika dukades det upp medhavda kräftor med tillbehör. En trevlig och gemytlig kväll som vanligt trots regnet.

Lördagen den 25 augusti var det så tid för de utvecklingsstörda att komma ut till campingen. Det kom 108 passagerare som åkte med i de 50 ekipagen. Många glada miner från både passagerare och sidvagnsförare. Inget regn visade sig. Dagen bjöd på 2 olika rundor, en kort och en lång, efter förmåga att kunna åka med. När de första turerna var körda var det dags för dem som inte kommit med på första turen att inta sina platser så att en ny tur kördes.

När alla kommit tillbaka till startplatsen bjöds det på hamburgare med tillbehör för alla deltagare. Som minne för dagen fick varje passagerare och sidvagnsförare en t-shirt samt klistermärke med årets emblem. En tröja som troligen kommer att användas flitigt som minne.

Framåt kvällen, efter intagen hamburgare, kördes de utvecklingsstörda tillbaka till sina boende. Vi skiljdes åt med många skratt och glada miner från båda sidor. Till kvällen hade många av sidvagnsförarna inhandlat kött eller korv till grillning. Eftersom regnet då kom åter, passade det bra att gå in i partytälten och där var som vanligt en gemytlig stämning.

Söndag morgon packades det ihop tälten och ner med allt i sidvagnarna. Hemfärden kunde börja, för vissa upp emot 50-100 mil.”

Ingvar Nilsson, Jumbo Run samordnare, Svenska Sidvagnsklubben-SVEA

I år har vi dessutom en text från kassör Månika om årets Jumbo. Hon skriver såhär:

”Så äntligen har vi den stora helgen framför oss då vi ska umgås i avslappnad miljö och som grädde på moset få köra ett stort antal funktionshindrade i våra sidvagnar.

Vädret var väl inte det allra bästa när vi startade hemma på tomten men det är inget som hindrar oss från att komma iväg. Ser ju verkligen framemot att få träffa alla de andra som vi känner och kanske dyker det upp nytt folk på träffen också.

Resan ned gick jättebra och vi kom fram i hyfsad tid. Vi parkerade oss på en fin plats vid MC Riders klubblokal med utsikt över en ganska nyslagen äng. Lite fuktigt var det i backen och mer regn var utlovad från SMHI. Men det sjönk ner i marken ganska fort.

Vid inskrivningen fick man en orange tröja och en Jumbo dekal som gåva till alla chaufförer. Holger var i full färd med att fixa med friskt vatten från grannhuset och få fatt i bajamajorna som var beställda från kommunen. Kjell-Ove antecknade alla inkommande och vi fick möjlighet att beställa frukost båda mornarna som klubben fixade till oss. Tusen tack för den servicen.

Det som var nytt för i år som jag aldrig varit med om tidigare är att det dök upp några ekipage med husbil och mc på släpet eller som föråkare. Roligt med lite nytt på fronten tycker jag. Det kom lite nytt folk som ville känna på lite vad det handlar om det som vi engagerar oss i och min uppfattning är att de gillar det vi gör och vill komma fler gånger.

Det här med att tälta kanske inte passar alla av olika anledningar men då hade några löst detta med att boka rum på vandringshem eller stuga lite längre bort från träffplatsen och det är ju en smart lösning.

Fredag kväll är den stora festkvällen och Lotta Benjaminsson hade utlyst kräft/räkfest på Facebook och det blev hellyckat. Jättemånga hade fått med sig av dessa delikatesser som vi satt och smackade och sölade med. Stämningen var på toppen som alltid när vi i Svenska Sidvagnsklubben SVEA kommer tillsammans. För vissa är det kanske enda gången på året som vi träffs och då är det lika bra att göra något kul ihop.

Vi tog en förmiddagspromenad utmed en å som var så vackert smyckad med härliga blommor som ni kan se på mina bilder som jag delar med mig av. Och solen skiner på oss hela lördagen. Efter våran lätt lunch var det dags för uppställning på en stor parkering strax intill. Och de som skulle åka med oss började dyka upp efter hand. Det blev till slut 49 ekipage som rullade runt på småvägarna i gassande solsken i Halmstads omnejd. Och som vanligt var glädjen stor för passagerarna som har fått detta erbjudande att åka runt i en MC-vagn.

Kvällen kom med det utlovade regnet och det störde inte oss så mycket för vi kunde ju umgås under ett bamsetält som var uppsatt för vår skull. Värre var det nog för dem som åkte hem och blev kanske något våta. På söndagen när vi tyckte att det var dags att avsluta den underbara helgen så hade vi åter ett gott mc väder. Resan hem gick bra.
Tusen tack alla som var med och förgyllde helgen.
Månika Sager

Bildgalleri med bilder från jumbot tagna av Månika finns inlagt på gallerisidan, och hittas även här:

Jumbo Run 2012 Halmstad

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.