Jumbo Run 2007 – 11 augusti i Mölndal

Sveriges 33:e Internationella Jumbo Run utgick från Åby Camping i Mölndal. Trots ett dåligt väder slöt 38 sidvagnar upp för att ge barn och ungdomar, med olika funktionshinder, en trevlig upplevelse. Arrangör var som vanligt Svenska Sidvagnsklubben-SVEA och i år i samarbete med FUB (Föreningen Utvecklingsstörda Barn ungdomar och vuxna) i Mölndal.

Under fredagen installerade sig sidvagnsåkare från Sverige, Tyskland och Danmark, med sina familjer, på Åby Camping. Det bjöds på välkomstfika och därefter vidtog allmänt samspråk och umgänge familjerna emellan. Alla sidvagnsförare fick en t-shirt, med årets emblem på, som minne.

Lördag morgon 09:30 ställdes sidvagnarna upp på rad då ett 70-tal passagerare kom och fick välja just sitt ekipage. Efter lite samtal och umgänge kördes det fram för fotografering av ekipage med förare och passagerare. Passagerarna för dagen fick också t-shirts som minne. Strax innan 11:00 körde konvojen iväg ut på västkustens finaste vägar. Efter konvojen körde 2 bussar med anhöriga för att få dela på glädjen. Färden gick till Lyngnevi vid sjön Lygnern där det bjöds på lunch till alla deltagare och deras familjer. Sir Osborn uppträdde.

Avfärd igen och ut på fina vägar för att komma till Gunnebo slott där det bjöds på kaffe/saft och kakor. The Coverment stod för underhållningen. Vidare på småvägar för att vara tillbaka på Campingen där det tändes grillar och bjöds på korv, bröd och dricka. Keep in Mind underhöll resen av kvällen. Ett 20 tal solomotorcyklister ställde upp och dirigerade trafiken på ett utmärkt sätt under hela dagen. Innan dagen avslutades fick alla deltagare, sidvagnsförare och funktionshindrade passagerare, sina foton som togs på morgonen.

Ett lyckat evenemang där många glada minnen lever kvar under lång tid.

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.