Jumbo Run 2006 – 11-13 augusti i Osby-Hässleholm

Efter att ha kört ett Jumbo Run 2001 i Göingebygden var det åter dags att träffa bekanta när årets upplaga av Jumbo Run kördes i Osby-Hässleholm. Det var det 32:a i ordningen som arrangerades i Sverige. Arrangör var Svenska Sidvagnsklubben SVEA i samarbete med Hässleholms Fritid, verksamhetssektionen. Utgångsplatsen var Osby Camping där alla sidvagnsförare med familjer anlände under fredagen. Det bjöds på välkomstfika och minglades lite allmänt. Till kvällen tändes grillen för gemensam matlagning.

Lördag morgon kl. 10:00 var det 90-95 omsorgstagare som med intressanta blickar gick runt på campingen för att välja just sitt favoritekipage. De fick hjälp av assistenter, familj eller personal att komma till rätta. När alla de 58 sidvagnsekipagen fått passagerare fick återstående, tillsammans med anhöriga, ta plats i följebussarna när evenemanget startade sin traditionella utflykt mot Hässleholm. Efter att ha kört ett varv i Osby gick färden vidare via Hästveda, Farstorp, Vankiva till Hässleholm. Där kördes ett ärevarv runt torget innan det hela avslutades på Hässleholmsgården. Väl där bjöds det på lunch till alla deltagare, ca 320 personer. Köttbullar med potatis och sås lät sig väl smaka. Samtidigt underhöll Wonderboys som var mycket populära bland hela publiken.

15:00 var det så dags att åter köra ut med sidvagnsekipagen. Nu hade en del ekipage fått byta passagerare så att alla fick sin chans att åka. Att det regnade, det gjorde inget. Återresan till Osby ”flöt” fint framåt genom det underbara landskapet. Utmed hela kortegevägen, till och från Hässleholm, stod MC-klubben Lille Mats med flera för dirigering av trafiken. Många boende utmed vägen vinkade och fick se en mäktig konvoj glida fram genom naturen.

Väl tillbaka till Osby camping bjöds det på en enkel fika och gruppen Amro Singers underhöll från scenen. Till kvällen drog discot igång på dansbanan och det grillades korv som alla deltagare lät sig väl smaka. En och annan sväng om blev det också. När klockan blivit 20:00 var det dags för omsorgstagarna, som varit våra passagerare för dagen, att återvända till sina hem. Ytterligare ett lyckat Jumbo Run hade genomförts. Många minnen och stor lycka spred sig över Göingebygden denna dag.

This entry was posted in Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.