Jumbo Run 2011 – 6 augusti i Hässleholm/Broby

Sveriges Internationella Jumbo Run kördes i år för 37:e gången. I år var Tydingesjöns Camping, utanför Broby, samlingsplats. 

50 sidvagnsekipage ställde upp och skjutsade närmre 80 personer med olika funktionshinder och handikapp. Medarrangör var Hässleholms Kommun-Fritidsförvaltningen-Verksamhetssektionen.

De 50 sidvagnsekipagen kom med sina familjer, ca 120 personer, för att campa under helgen i Tydinge. Vi såg ekipage från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Alla deltagande sidvagnsförare med familjer bjöds på välkomstfika fredag eftermiddag. Samtliga sidvagnsförare, och dagens passagerare, fick en T-shirt med årets emblem som minne för dagen.

De ca 80 funktionshindrade kom med personal, assistenter och/eller vårdare. Vädret var strålande denna minnesvärda dag och Göingebygden visade upp sin vackra sida. Sämre var det på fredagen och söndagen.

Lördagens rundtur gick från Tydinge, genom Broby, förbi Vanås slott, Ignaberga och till centrala Hässleholm. 2 rundturer i Hässleholm och det blev lunchstopp på Hässleholmsgården. Anhöriga till sidvagnsförare samt de assistenter och funktionshindrade, som inte fick plats, åkte med på turen i efterföljande buss. Byte skedde vid lunchstoppet så att alla fick åka. Alla deltagare, totalt ca 250 personer, bjöds på hamburgare med tillbehör och dryck. Musikunderhållningen från Wonderboys var uppskattat.

Returresan gick åter med bla. passage vid Hästveda. Vid återkomsten till Tydingesjön bjöds alla deltagare på kaffe/läsk och kaka. Sedan intog bandet New Rotics scenen och spelade nostalgisk rock för oss innan det var dags för återresa. Däremellan bjöds alla deltagare på korv med bröd och läsk vid grillen.

Många glada positiva personer lämnade oss den underbara dag i augusti. Sent skall den glömmas av våra passagerare. Dagen/helgen var en fullträff och vi fick glädja ett 80-tal funktionshindrade samt deras assistenter, vårdare och föräldrar. Vi som körde sidvagnsekipagen fick som vanligt en otrolig glädje tillbaka bara genom alla dessa glada vänliga människor som vi inte glömmer i första taget.

Ingvar Nilsson
Jumbo Run-samordnare
Svenska Sidvagnsklubben SVEA

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.