Jumbo Run 2008 – 16 augusti i Grästorp/Lidköping

Sveriges Internationella Jumbo Run kördes i år för 34:e gången. I år var Lidköping åter samlingsplatsen då ca. 50 sidvagnsekipage ställde upp och skjutsade utvecklingsstörda och handikappade barn och ungdomar från FUB och handikappomsorgen i Lidköping med omnejd. Arrangör var Svenska Sidvagnsklubben-SVEA i samarbete med FUB i Grästorp och Lidköping. Sidvagnsekipagen kom med sina familjer, ca 150 personer, för att campa under helgen på Filsbäcks camping i Lidköping. Alla deltagande sidvagnsförare med familjer bjöds på välkomstfika fredag och lördag.

De ca. 70 passagerarna kom med föräldrar och/eller assistenter på lördagen kl. 10 och fick välja sitt ekipage. I konvoj åkte karavanen sedan kl. 11 in till Lidköping med hjälp av ett antal förare till solo-MC, som trafikdirigerare, och allt flöt mycket bra. På gågator och torg såg lördagsflanörerna undrande på ekipagen. Vädret visade sin vackra sida denna dag. Anhöriga till sidvagnsförare, samt de föräldrar och assistenter som ville med under dagen, följde med i 2 bussar efter konvojen.

Efter en tur genom Lidköping kördes det söderut till Storeberg där det serverades fika till alla deltagare. Vidare gick sedan konvojen till Grästorp där FUB serverade Lunch i form av Pytt i Panna med sallad bröd och dryck. Totalt utspisades ca 300 personer. Efter återresan tillbaka till Lidköping hade det körts totalt ca. 10 mil. Samtliga sidvagnsförare och dagens passagerare fick vid återkomsten till campingen en T-shirt, med årets emblem, som minne för dagen. Alla deltagande sidvagnsfamiljer och kvarvarande passagerare bjöds också på korv och bröd vid grillen.

Många glada positiva personer lämnade oss denna underbara dag i augusti. Sent skall den glömmas av våra passagerare. Som vanligt uppskattat att få åka och även att få dela med sig av glädjen. Vi som körde motorcyklarna fick som vanligt en otrolig glädje tillbaka bara genom alla dessa glada vänliga människor som vi inte glömmer i första taget. Dagen/helgen var en åter en fullträff enl. alla deltagare och vi fick glädja ett 70-tal utvecklingsstörda/handikappade barn och ungdomar samt deras föräldrar och assistenter.

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.