Jumbo Run 2009 – 15 augusti i Lidköping

Sveriges 35:e Internationella Jumbo Run i Lidköping. Lidköping var åter samlingsplatsen då närmre 50 sidvagnsekipage ställde upp och skjutsade utvecklingsstörda och handikappade barn och ungdomar från FUB och handikappomsorgen i Lidköping med omnejd. Arrangör var Svenska Sidvagnsklubben – SVEA i samarbete med FUB och Lidköpings kommun. Sidvagnsekipagen kom med sina familjer, ca 130 personer, för att campa under helgen på Filsbäcks camping i Lidköping. Alla deltagande sidvagnsförare med familjer bjöds på välkomstfika fredag och lördag.

De drygt 60-tal passagerarna kom med föräldrar och/eller assistenter på lördagen kl. 10 och fick välja sitt ekipage. Karavanen åkte sedan kl. 11 in till Lidköping med hjälp av ett antal förare till solo-MC, som trafikdirigerare, och allt flöt mycket bra. På gågator och torg såg lördagsflanörerna undrande på ekipagen. Vädret visade också sin vackra sida denna dag. Anhöriga till sidvagnsförare, samt de föräldrar och assistenter som ville med under dagen, följde med i bussar efter konvojen.

Efter en tur genom Lidköping kördes det till Läckö Slott där det bjöds på glass. Vidare till Tolsjö Bygdegård där FUB serverade lunch. Totalt utspisades ca 200 personer. Efter återresan tillbaka till Lidköping hade det körts totalt nästan 10 mil. Samtliga sidvagnsförare och dagens passagerare fick vid återkomsten till campingen en T-shirt, med årets emblem, som minne för dagen. Alla deltagande sidvagnsfamiljer och dagens passagerare bjöds också på korv och bröd vid grillen. Samtidigt bjöd våra passagerare på underhållning.

Många glada positiva personer lämnade oss denna underbara dag i augusti. Sent skall den glömmas av våra passagerare. Som vanligt uppskattat att få åka och även att få dela med sig av glädjen. Vi som körde motorcyklarna fick som vanligt en otrolig glädje tillbaka bara genom alla dessa glada vänliga människor som vi inte glömmer i första taget. Dagen/helgen var ännu en gång en fullträff enl. alla deltagare och vi fick glädja ett 60-tal utvecklingsstörda/handikappade barn och ungdomar samt deras föräldrar och assistenter.

Det här inlägget postades i Jumbo Run - årskrönikor, Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bokmärk permalänken.