Mini-Jumbot i Vrigstad är genomfört

För ett par veckor sedan genomfördes mini-jumbot i Vrigstad. Vår kassör Månika Sager skriver såhär:

Hej igen på er mina vänner!

Nu har jag varit på träff igen. Och den här gången var det för mig en helt ny typ av träff och ett helt annorlunda upplägg än vad jag har i min erfarenhetsbank. Men kul var det sannerligen.

Jag startade resan fram på eftermiddagen efter det att jag hade fixat allt som behövdes här hemma först. Så man kan koppla av till 100 % på att bara finnas till och njuta av varje sekund. Jag och hunden Selma ställde kosan mot i första hand Jönköping. Jag kommer strax utanför Ulricehamn och där omleds trafiken in på en betydligt mindre väg och vi fick köra över Hössna och Liare fram till Rasta i Strängsered. En väldigt naturskön väg men på tok för mycket trafik denna dag. Och varmt var det så att asfalten svettades och blev glansig.

Men snart var vi tillbaka på R40 igen och drog mot JP och tyckte lite synd om min gubbe som var tvungen att jobba till klockan sex. Jag tog av mot Växjö och Vrigstad efter en stund. strax innan Tenhult rastade jag Selma vid en rastplats och det var så fint med sjön på andra sidan vägen. När jag kom in i Vrigstad så blev det lite felkörningar om var campingen var belägen men med lite hjälp från allmänheten så gick det snart att lösa. Vi hade ju bestämt på förra träffen att vi skulle campa på Hagens Camping mitt i Småland http://www.hagenscamping.se/

Jag hade bokat en el-plats som vanligt men det var nog det enda jag kan klaga på att det endast fanns två el-centraler utsatta och sedan behövde man ha 25-30 meter kabel för att kunna koppla på elen. Vi var fem sällskap som campade denna natt och vi hade det lite småmysigt tillsammans och vi grillade och delade broderligt. Sedan fick vi en guidning till älgparken som låg bara en liten bit bort från campingen. Kändes gott att kunna stå och mata en stor älg med bananer. Ni ser själva på mina bilder hur nära vi var. Jag rekommenderar verkligen denna camping som en av de bättre.

Vi lade oss ganska så tidigt för vi skulle ju upp vid åtta dagen efter. Under morgontimmarna vaknade jag av att jag behövde göra ett toalettbesök och tog med mig kameran för att fota lugnet bland tälten. Sedan var det tillbaks till sovsäcken igen och efter en liten stund började det att åska och sedan började det att småregna och det kändes härligt att ligga i vagnen och sova under detta smatter. När vi steg upp vid åtta så var det torrt och fint i backen igen och man kunde inte tro att det varit något dåligt väder tidigt på morgonen. Efter en lugn smakfull frukost var det ihop packning och sedan iväg till Statoilmacken i Vrigstad där vi skulle samlas. Och sedan bar det iväg till kolonin där barnen skulle hämtas upp.

Där blev vi först bjudna på macka o kaffe medan barnen strosade omkring bland cyklarna och valde vilken de ville åka med. Sedan bar det iväg och vädret var toppen. Vi hade ett litet stopp efter vägen där jag passade på att fota lite extra. Vi körde en slinga på ca 4.5 mil lång och mycket vacker. Tillbaka igen på kolonin så blev vi bjudna på löksoppa med gräddfil o bröd. Och efter det en köttfärsrullad med råris och tomat o ägghalvor dekorerade med majonnäs. Alla såg ut att trivas jättegott. Efter att vi har avslutat maten så fick vi underhållning av barnen samt gåvor av dem för att vi ställt upp. Och så fick barnen fråga oss mc förare en massa frågor om varför vi gillar att åka mc.

Tack alla som var med och JA, jag kommer nästa år igen.

2012-05-26

Skribent Månika Sager”

Bilderna som Månika nämner i sin krönika finns inlagda i ett nytt galleri här på sidan, och ni hittar det galleriet här:

Mini-Jumbo 2012 Vrigstad

This entry was posted in Jumbo Run - nyheter, Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.