Årsmötet 2012

I helgen var det årsmöte i Svenska Sidvagnsklubben SVEA! Mötet hölls vid VMCKs klubbstuga utanför bankeryd, och vår kassör och tillika återkommande webb-krönikör Månika Sager skriver såhär:

”Hej på er goa medlemmar.

Nu har vi klarat av årsmötet med glans som vanligt. Jag och Selma fick åka själva till Bankeryd där träffen var förlagd. Toppenväder fick vi hela resan dit och det stod sig även över kvällen också. Jag hade ju flaggat för att jag med flera skulle övernatta på träffområdet.

Men jag anlände inte som första sidvagnsmedlem utan Sture från Yngsjö var redan på plats. Vi åkte fram till centrum i Bankeryd och handlade lite grillmat för kvällens strapatser. Efter ett litet letande via telefonen efter ansvarig till MC campingen för att få nyckel till bommen så man kunde komma in med sitt breda ekipage så kom vi då äntligen på plats.

Man är ju lite bortskämd med att numera endast ha med sig köksutrustning och fläkt samt annan kringutrustning som tarvar elektricitet, så jag och Sture hittade varsin kontakt att plugga in i. Sture hade tagit med sig 30 meter kabel och jag hade nog 40 meter så vi skulle klara oss bra.

När vi hade suttit och snackat en stund så dyker sekreteraren Kjell-Ove upp på sin solocykel och han hade också planerat att sova i tält. Då hade vi blivit tre, men det skulle fyllas på med ytterligare en till. För innan kvällningen kommit för långt så dyker redaktören Jonas upp på sin cykel. Märk väl att detta är en sidvagnsträff och nu var vi två ekipage och två solo cyklar. Och fler blev det inte denna fredagskväll. Jag plockade fram min grill och vi delade broderligt det som fanns. Men vad kul vi hade det tillsammans!
Massor att snacka om och sedan dyker det upp en dansk som anslöt som hade havererat sin HD uppe vid Lofoten och hade fått ta hyrbil tillbaka till Danmark. En riktigt trevlig kille. Och jag kan nämna att det blev ganska så sent innan vi kröp in i sovsäcken.

Men vi vaknade utvilade på morgonen och min gubbe längtade nog till oss, för han dök upp ganska tidigt på sin solocykel. Vi hade det mycket trevligt och Sture hade med sig en hopfällbar trampcykel som han monterade ihop. Sedan stack han iväg och kollade på Vätternrundan vid flera tillfällen.

Vid ett-snåret dyker nr 146 Göran upp och sedan våran ordförande Hasse och ansluter i gänget. Vi bestämmer oss för att åka in till stan och köpa lite hämtmat så att vi inte behöver vara hungriga under mötet.

Utsatt tid kl. 15.00 startar vi årsmötesförhandlingarna. Kjell-Ove kommer att leverera protokollet till webbmaster så ni sedan kan ladda ned det från hemsidan.

Det är lite tråkigt att medlemmarna har så många måsten så de inte hinner umgås med varandra. Men vi var fyra personer kvar under kvällen och vi gjorde en trevlig grillafton tillsammans. Och så fick vi besök av en holländare som var på genomresa. Under natten sedan fick vi både åska och kraftiga regnskurar men det var som bortblåst på morgonen.

Vi vaknade utvilade och gjorde oss ingen brådska med hemresan, utan njöt av friheten i den fina miljön och tog en promenad utmed sjön innan vi startade turen hemåt. Vi hann precis komma innanför dörren innan regnet öste ner så tur hade vi i alla fall.

Nästa år kommer årsmötet att förläggas till Filbäcks Camping http://www.filsbackscamping.se/ för att få lite omväxling och då tror vi att det finns fler som prioriterar klubben och närvarar på årsmötet.

Detta var det jag har upplevt och delar med er andra.

Goa hälsningar från Månika Sager”

Månika tog också lite bilder under helgen, och ett nytt bildgalleri har därför lagts till i gallerisidan. Direktlänk till galleriet hittar ni här:

Årsmöte 2012

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.